مسئولان در بخش های گوناگون، نوآوری، خلاقیت و ابتکار در روشها را وظیفه خود بدانند -رهبر معظم انقلاب   
۱۳۹۳ شنبه ۳ آبان -اِسَّبِت ١ محرم ١٤٣٦ - Saturday October 2014
نقشه وب سایت   تماس با ما  جستجو در وب سایت  ورود به صفحه اصلی
  بازدید ها :  2638   بازدید    تاریخ درج مطلب  3/9/1389    
 
 
عفونت خونی سپسیس چیست؟

«سپسیس» یك بیماری خطرناك است كه معمولا توسط باكتری ایجاد می شود و به گفته پزشكان ویتامین ث می تواند درمانی بالقوه برای مقابله با این عفونت خونی جدی باشد.

دكتر كارل تیمل و دستیارانش از دانشگاه اونتاریو ادعا می كنند كه ویتامین ث می تواند روشی ایمن و مقرون به صرفه برای درمان این عفونت خونی خطرناك و تهدید كننده باشد.

آنها در آزمایشات خود به این نتیجه رسیدند كه ویتامین ث نه تنها می تواند از بروز این عفونت جلوگیری كند بلكه همچنین در بهبود بیماری موثر است.

این عفونت كه وارد جریان خون می شود و می توانند باعث بروز نارسایی های عضوی شود در كودكان شایعتر است.

دكتر تیمل تاكید كرد: این روش بویژه در كشورهای در حال توسعه كه این بیماری شیوع بیشتری دارد، مفید است، چون در این كشورها اغلب مردم توان مالی برای روش های درمانی گران قیمت را ندارند و روش فوق بسیار مقرون به صرفه است.

سپسیس زمانی اتفاق می افتد كه باكتری در روده ها، مجاری ادراری و مثانه، سمی تولید كند كه به سیستم ایمنی بدن و اعضا و بافت های بدن حمله كند.

این سم می تواند بسیار خطرناك باشد زیرا در صورتی كه درمان نشود بر روی كلیه ها، ریه ها، مغز و گوش اثرات خطرناكی خواهد گذاشت.

این عفونت در هر فرد و هر گروه سنی ممكن است اتفاق بیافتد اما بیشتر در شیرخواران كه سیستم ایمنی بدنشان به اندازه كافی رشد نكرده است و عفونت خیلی دیر از بدنشان دفع می شود و نیز در افرادی با سیستم ایمنی ضعیف مثل مبتلایان به ایدز شایعتر است.

خطر بروز بیماری های باكتریایی شدید در كودكان زیر سه ماهه و تب دار، بیشتر از كودكان بزرگتر تب دار است.

ویتامین ث نیز كه بعنوان یكی از فاكتورهای پیشگیری كننده از بروز سپسیس شناخته شده از موادی است که بدن باید از طریق غذایی که فرد می خورد، آن را جذب کند.

بدن انسان باید تمام مواد لازم را از غذاهایی که می خورد، جذب کند در غیر این صورت و بدون دریافت مواد غذایی لازم، قادر نخواهد بود کمبود این مواد را به گونه ای دیگر جبران کند.

ویتامین ث یا اسید اسكوربیك، یك ویتامین محلول در آب است كه برای رشد و عملكرد طبیعی بدن لازم است.

این ویتامین در تشكیل كلاژن نقش دارد. كلاژن یك نوع پروتئین است كه در تشكیل پوست، تاندون ها، رباط ها، عروق خونی و نیز در ترمیم بافت ها شركت می كند. این ماده مغذی، یكی از مهمترین آنتی اكسیدان های مورد نیاز بدن است.

منابعی که بیشترین مقادیر این ویتامین را در خود دارند عبارت از توت فرنگی، کلم بروکلی، گریپ فروت، گوجه فرنگی، انبه، لیمو، گل کلم، سیب زمینی، هندوانه، اسفناج، کلم، نارنگی و مرکبات، کیوی بعنوان منابع گیاهی دارای ویتامین ث و جگر بعنوان منبع حیوانی دارای این ویتامین است. نگهداری طولانی مدت این مواد غذایی در یخچال، پختن، گرمای هوا، نور و دخانیات باعث از بین رفتن این ویتامین می شوند.

منبع: خبرگزارى ايسنا 

 

 

 

 

اين مقاله تا چه اندازه براي شما مفيد بوده است؟

 12345 
ضعيفعالي
توضیحات شما . (اختياري)

ميانگين آرا :4.6 از 5 امتياز است.


12345
8 : تعداد کل آرا ارسال شده
-1 14831 -1 -1

تغذیه
بیماری ها
داروشناسی
سلامت جامعه
  
 
ارسال به دوستان


در صورتی که مایلید دوستان شما نیز از این مطلب استفاده کنند , کافیست نام و آدرس ایمیل خود و دوست خود  را وارد نموده تا این مطلب به دوستتان ارسال شود.
 




 
صفحه اصلی | اخبار و رویداد ها | مجموعه مطالب | اردبیل شناسی | صدرا | مسابقات | تماس با ما
Copyright 2009 Tebyan Branch Of Ardebil Province. All rights reserved.
Web Design : WebHouse