مسئولان در بخش های گوناگون، نوآوری، خلاقیت و ابتکار در روشها را وظیفه خود بدانند -رهبر معظم انقلاب   
۱۳۹۸ سه شنبه ۲۹ مرداد -اِثَّلاثا ١٨ ذو الحجه ١٤٤٠ - Tuesday August 2019
نقشه وب سایت   تماس با ما  جستجو در وب سایت  ورود به صفحه اصلی
  بازدید ها :  2171   بازدید    تاریخ درج مطلب  11/8/1390    
 
 
فلفل سياه، سفيد، قرمز و سبز

فلفل سياه، سفيد، قرمز و سبز، همه از يک گياه تهيه مي‌ شوند. رنگ ‌فلفل به زمان برداشت و شيوه عمل آوردن آن بستگي دارد. فلفل فوايد زيادي دارد. مصرف فلفل سيستم هاضمه را تقويت مي ‌کند و به گردش خون سرعت مي ‌بخشد. قرن‌ ها پيش فلفل براي اروپائيان ادويه‌اي کمياب و باارزش بود که آن را تنها در کشورها‌ي دوردست مي ‌توانستند تهيه کنند. البته هنوز هم فلفل از همين کشورها به اروپا صادر مي‌ شود، اما ديگر نه تنها ادويه‌اي نادر نيست؟ بلکه يکي از نام ‌آشناترين و پرطرفدارترين ادويه ‌ها است که مي ‌توان آن را تقريبا روي هر ميزي کنار نمک پيدا کرد. "گرهارد وبر" از انجمن تخصصي صنعت ادويه در شهر بن آلمان مي ‌گويد: «خاستگاه فلفل از مناطق گرمسير و مرطوب آسيا است. گياه فلفل قرن ‌ها پيش در منطقه"مالابار" در جنوب هند کشت مي شده است.» کاشت فلفل به تدريج در کشورهاي نزديک به منطقه مالابار هم که آب و هواي مشابهي دارند رايج شده، از جمله سريلانکا، مالزي، اندونزي و تايلند. در حال حاضر صادر کنندگان جديدي مانند ويتنام و برزيل به جمع اين کشورها پيوسته‌اند. فلفل پيش از بسته‌ بندي بايد ابتدا از ساق و برگ و گرد و خاک جدا شود. فلفل پس از خشک شدن در رنگ ‌هاي سياه، قرمز و سفيد يافت مي ‌شود. انواع فلفل متناسب با کيفيت و رنگ و بو، قيمت ‌هاي متفاوتي دارند.

خواص فلفل

فلفل پرزهاي چشايي را تحريک مي‌ کند و پيامي ‌به معده مي‌ فرستد که باعث ترشح اسيد هيدروكلوريک و در نتيجه هضم بهترغذا مي‌ شود. اسيد هيدروکلوريک براي هضم پروتئين ‌ها و ديگر مواد غذايي در معده ضروري است.هنگامي‌كه مقدار اسيد هيدروكلوريك بدن كافي نباشد، غذا به مدت طولاني در معده باقي مي‌ ماند كه منجر به سوء هاضمه مي ‌شود. به ‌علاوه، فلفل تعرق و ادرار را افزايش مي ‌دهد. فلفل هم چنين اثرات مفيد آنتي اكسيدان و آنتي باكتريال مؤثر را در خود نشان داده است.


 
سياه، سفيد، قرمز، سبز

رنگ فلفل به زمان برداشت و شيوه عمل آوردن آن بستگي دارد. رايج ترين نوع فلفل، فلفل سياه است که براي آن بايد ميوه‌ هاي فلفل را زماني چيد که نارس و رنگ شان هنوز سبز است. دانه ‌ها در جريان تخمير و خشک شدن چروکيده و سياه رنگ مي ‌شوند.
ديگر نوع متداول، فلفل سفيد است. براي به دست آوردن فلفل سفيد، دانه‌ ها هنگام برداشت بايد کاملا رسيده و به رنگ کبود متمايل به قرمز تيره باشند. دانه‌ ها را در آب قرار مي‌ دهند تا خيس بخورند. سپس تنها مغز دانه ‌ها باقي مي ‌مانند که در جريان خشک شدن رنگ سفيد متمايل به زرد پيدا مي‌ کنند. فلفل قرمز نيز از ميوه ‌هاي کاملا رسيده گياه فلفل به دست مي ‌آيد، با اين تفاوت که فرايند خشک کردن دانه ‌ها بايد سريع انجام گيرد. محصول نادرتر اين گياه فلفل سبز است. براي تهيه آن دانه‌ هاي فلفل به صورت زرد و نارس برداشت مي ‌شوند و سپس بايد در معرض نمک يا سرکه قرار گيرند تا از تخمير شدن آن ها جلوگيري شود. گونه‌ هاي مختلف فلفل علاوه بر رنگ در عطر و طعم و همين طور درجه تندي هم تفاوت‌ هايي با هم دارند. فلفل ‌هاي سياه و سبز معطرتر از فلفل سفيد هستند. اما فلفل سفيد تندتر از انواع ديگر است و معمولا براي تهيه سس ماهي استفاده مي ‌شود. فلفل سبز براي تهيه سس غذاهاي کبابي کاربرد دارد. دانه‌ هاي فلفل سبز را معمولا نمي ‌سايند. فلفل قرمز هم تند و هم داراي طعم شيرين ملايمي است و مانند فلفل سياه هنگام پخت گوشت ‌قرمز از آن‌ ها استفاده مي ‌شود. بسياري از کارشناسان تغذيه توصيه مي ‌کنند که فلفل به صورت پودر خريداري نشود. گرهارد وبر مي ‌گويد: «فلفل پودري عطر و طعم خوب خود را سريع تر از دست مي ‌دهد. اما اگر دانه‌ها تازه هنگام آشپزي آسياب شوند، طعم فلفل در غذا قوي ‌تر خواهد بود.»

 

 

 

اين مقاله تا چه اندازه براي شما مفيد بوده است؟

 12345 
ضعيفعالي
توضیحات شما . (اختياري)

ميانگين آرا :3.0 از 5 امتياز است.


12345
2 : تعداد کل آرا ارسال شده
-1 27981 -1 -1

تغذیه
بیماری ها
داروشناسی
سلامت جامعه
  
 
ارسال به دوستان


در صورتی که مایلید دوستان شما نیز از این مطلب استفاده کنند , کافیست نام و آدرس ایمیل خود و دوست خود  را وارد نموده تا این مطلب به دوستتان ارسال شود.
 




 
صفحه اصلی | اخبار و رویداد ها | مجموعه مطالب | اردبیل شناسی | صدرا | مسابقات | تماس با ما
Copyright 2009 Tebyan Branch Of Ardebil Province. All rights reserved.
Web Design : WebHouse