مسئولان در بخش های گوناگون، نوآوری، خلاقیت و ابتکار در روشها را وظیفه خود بدانند -رهبر معظم انقلاب   
۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۸ فروردين -اِلخَميس ١٦ جمادي الثانيه ١٤٣٥ - Thursday April 2014
نقشه وب سایت   تماس با ما  جستجو در وب سایت  ورود به صفحه اصلی
  بازدید ها :  331   بازدید    تاریخ درج مطلب  21/1/1391    
 
 
ميزتان را با خوراکي هايي به رنگ سال تزئين کنيد

امسال رنگ هاي زيادي وارد دنياي مد شده اند اما رنگ اصلي، سال ۲۰۱۲ نارنجي متمايل به قرمز(رنگ نارنگي) است. نارنجي رنگ آدم هاي شاد و با روحيه است، آدم هايي که در برابر ناملايمات طاقت مي آورند و به خودشان روحيه مي دهند. بد نيست کمي روحيه هم سر ميز يا سفره غذاي تان ببريد و سفره را با نارنجي تزئين کنيد. اين شد که رفتيم به سراغ خوراکي هايي که نارنجي رنگ هستند و خواص شان؛ ميوه ها و سبزي هايي که اگر آن ها را اکسير جواني بناميم اشتباه نکرده ايم. امسال در کنار هفت سين تان يک هفت نون هم داشته باشيد: هفت نارنجي پوش مقوي.

خواص ميوه هاي نارنجي

ميوه ها و سبزي هايي که مايه هايي از رنگ هاي زرد يا نارنجي را دارند علاوه بر زيبايي بي نظيرشان حاوي بتاکاروتن، پتاسيم و ويتامين C هستند. اين ميوه ها اثرات بالا رفتن سن و ابتلا به سرطان پروستات را کاهش مي دهند. از طرف ديگر با فشار خون بالا مبارزه مي کنند و کلسترول بد بدن را هم پايين مي آورند. اين ترکيبات مفاصل را محکم مي کنند و با استفاده از مگنزيم و کلسيم استخوان هايي سالم را به مصرف کنندگان شان هديه مي دهند. ترکيبات ميوه هاي نارنجي و زرد باعث تقويت کلاژن سازي پوست مي شوند و با راديکال هاي آزاد مضر مبارزه کرده و در نهايت باعث تعادل قليايي بدن مي شوند.

چرا مردم از بتاکاروتن استفاده مي کنند؟

- جلوگيري از آب مرواريد.
- جلوگيري از سرطان و بيماري هاي قلبي.
- محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگي.
- تنگي نفس.
- افسردگي.
- ناباروري.
- پارکينسون.
- پسوريازيس.
- ورم مفاصل.

هشدار: در مورد استفاده از مواد غذايي حاوي بتاکاروتن نگراني خاصي وجود ندارد فقط اگر مقادير مصرف آن بالا برود تا حدودي احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي را به خصوص در افرادي که سيگار مي کشند، بالا مي برد. عوارض جانبي مصرف زياد از حد بتاکاروتن اسهال و رنگ پريدگي است که با کاهش مصرف آن کم کم از بين مي رود.

نارنجي شماره ۱: هويج

فقط سوي چشم تان را زياد نمي کند! مادرها هنوز هم که هنوز است به نيت قوي شدن سوي چشم بچه ها به آن ها آب هويج مي دهند. قصه تاثير هويج روي بينايي از جنگ جهاني دوم شروع شد. شايعه شده بود که نيروي هوايي انگليس قدرت بينايي خيلي خوبي دارند و دليلش هم مصرف هويج است. به همين دليل آلماني ها هم شروع به استفاده از اين سبزي کردند تا عقب نمانند. همين شد که خوردن هويج بيشتر از قبل بين مردم جا افتاد. هويج يک منبع غني و سرشار از مواد معدني و ويتامين هاست. هويج هاي کوچک ترد و آبدار هستند و مي توانيد آن ها را فريز کرده و در مواقع احتياج آن را مصرف کنيد. آب هويج يکي از نوشيدني هاي مغذي است و به کار آن هايي مي آيد که حوصله جويدن اين سبزي را ندارند. جالب است بدانيد با هويج مي توانيد به جنگ سرطان سينه برويد؛ دليل اصلي سرطان ها تخريب ساختار DNA بدن است. با مصرف سبزي ها از جمله هويج مي توانيد از اين تخريب جلوگيري کنيد. تحقيقات نشان مي دهد سبزي هاي پخته شده مثل سيب زميني شيرين، هويج و بروکلي مي توانند براي جلوگيري از سرطان مفيد واقع شوند. اين تحقيقات همچنين نشان مي دهند زناني که در تاريخچه خانوادگي شان مواردي از سرطان سينه مشاهده شده بود و از گوشت کمتر و سبزي هاي بيشتري استفاده مي کردند DNA آن ها کمتر تخريب شده بود.

هويج فقط نارنجي نيست

هويج ها ابتدا نارنجي نبودند! بلکه سفيد و بنفش بودند؛ رنگ امروزي هويج بر اثر پيوند به دست آمده اما اين روزها علاقه به ايجاد هويج هاي رنگارنگ بيشتر شده است يعني علاوه بر ۲رنگ سفيد و بنفش که در گذشته وجود داشتند، هويج هاي زرد و قرمز هم پا به عرصه سبزي ها گذاشته اند. در خارج از کشور بسته هايي شامل هويج هاي رنگي تحت عنوان بسته رنگين کماني(به دليل تنوع رنگ) فروخته مي شوند. مردم از اين بسته ها استقبال خوبي کرده اند چون مي خواهند از خواص هر رنگي استفاده کنند. هويج هاي نارنجي تا سال ۱۵۰۰ ميلادي محبوبيت چنداني نداشتند. اين هويج ها به ۲دليل بين مردم پذيرفته شدند اول اين که تلخي شان نسبت به رنگ زرد کمتر بود و ديگر اين که رنگ شان را بعد از پخت حفظ مي کردند براي همين هم خانم ها به آن علاقه مند شدند. اين رنگ در هلند به عنوان سبزي سلطنتي شناخته مي شد. مي توانيد هميشه در يخچال تان مرباي هويج داشته باشيد يا در خوراک هاي تان از اين نارنجي خوشمزه به صورت خلال هاي باريک استفاده کنيد تا رنگ و بوي تازه اي به ميزتان اضافه کرده باشيد.

نارنجي هاي شماره ۲ و ۳: نارنگي و پرتقال

ميوه اي براي تمام فصول

مرکبات معمولا از اوايل آبان ماه وارد بازار مي شوند و تا اوايل ماه ارديبهشت سال بعد هم در ميوه فروشي ها ديده مي شوند. محبوب ترين مرکباتي که در ايران به فروش مي رسند نارنگي و پرتقال هستند که هر کدام انواع مختلفي دارند. بر حسب اين که مرکبات شما چه اندازه اي باشند و ضخامت پوست شان چقدر باشد اسم ها و انواع مختلفي روي شان گذاشته مي شود. بهترين انواع مرکبات آن هايي هستند که بزرگ تر و نازک پوست تر هستند. پرتقال ها ميان وعده هاي خوبي هستند و براي طعم دار کردن سالادهاي تان مي توانيد از آب پرتقال استفاده کنيد. براي ايام عيد مي توانيد شربت پرتقال سرو کرده يا دسرهاي پرتقالي تهيه کنيد. از عطر پرتقال در صنعت عطر استفاده مي شود و در عين حال يکي از بهترين چاشني ها براي عطر و طعم دار کردن غذا هم هست.

راهنماي خريد مرکبات

زمان خريد مرکبات آن هايي را انتخاب کنيد که سفت تر هستند و پوست شان سالم و بدون لکه يا چروکيدگي است. پرتقال را مي شود به مدت ۷روز در دماي اتاق نگهداري کرد اما براي ايام عيد بهتر اين است که خارج از پاکت يا کيسه در يخچال نگه داشته شود. اين طوري مدت زمان بيشتري سالم مي ماند. تک تک ميوه ها را چک کنيد چون خرابي يکي از آن ها مي تواند بقيه را هم خراب کند.

پرتقال تو سرخ: پرتقال هاي تو سرخ به دليل رنگ شان محبوبيت زيادي دارند. اندازه اين پرتقال ها به نسبت ساير انواع پرتقال کوچک تر است و طعم شان هم شيرين تر. بر خلاف پرتقال هاي آبگيري از اين نوع فقط به عنوان ميوه و نه نوشيدني استفاده مي شود. پرتقال تو سرخ را مي شود از رگه هاي قرمز روي پوستش تشخيص داد البته در خيلي از موارد اين ميوه مي تواند پوست نارنجي يک دست داشته باشد، بدون هيچ رگه اي.

پوست پرتقال: پوست پرتقال حاوي موادي است که براي قلب، چشم ها و ديابت مفيد است. فقط بايد به پاکيزگي پوست ميوه ها دقت کرد چون بعضي از انواع قارچ ها مي توانند روي آن ها رشد کنند، بنابراين بهترين کار تازه مصرف کردن شان است در غيراين صورت و درصورت نگهداري در مکان هاي مرطوب احتمال آلوده شدن شان زياد مي شود. از پوست پرتقال مي توانيد مربا هم تهيه کنيد.

نارنجي شماره ۴: خرمالو

به مزه گسش که فکر کنيد دل تان نمي خواهد حتي جلوي چشم تان بيايد اما لطفا خرمالوهاي رسيده را قرباني نرسيده ها نکنيد. خرمالو يکي از منابع غني آنتي اکسيدان و ضد پيري است. شايد براي همين است که ميوه رسمي ژاپني هاست! خوب است بدانيد که طول عمر ژاپني ها به نسبت ساير کشورها بالاتر است! خرمالو به جذب آهن کمک مي کند و به همين دليل براي درمان کم خوني مناسب است. اگر دل تان مي خواهد فرزندتان زودتر رشد کند بهتر است به او خرمالو بدهيد تا بخورد چون اين ميوه مثل شربت سانوستل پر از انواع ويتامين هايA، B، C، منيزيم، کلسيم، پتاسيم، آهن، گوگرد و فسفر است. اگر در پاييز مارمالاد و مرباي خرمالو تهيه کرده ايد و هنوز هم داريد، مي توانيد ميزتان را با اين ميوه نارنجي، رنگي کرده و از خواصش هم استفاده کنيد. هم چنين برگه هاي خشک شده خرمالو در خوار و بار و آجيل فروشي ها فروخته مي شوند و مي توانيد در کنار آجيل تان برگه خرمالو هم قرار بدهيد. نبايدها: در مورد خرمالو به ۳نکته توجه داشته باشيد: اول اين که طبع خرمالو گرم است، پس در خوردنش زياده روي نکنيد. دوم اين که خرمالو ميوه اي اسيدي است پس با معده خالي خرمالو نخوريد. از اسيدي بودن اين ميوه براي هضم غذاها استفاده کرده و به عنوان دسر آن را مصرف کنيد. سوم اين که کالري اين ميوه بالاست؛ اگر رژيم داريد حواس تان به مقدار مصرفش باشد.

نارنجي شماره ۵: نارنج

نشاط را بو بکشيد! اين ميوه قبل از هر چيزي به دليل بوي فوق العاده اش شناخته شده است. با بوييدن اين ميوه حسي از نشاط و خوشحالي براي افراد پيش مي آيد. به همين دليل هم گفته مي شود اين عطر مي تواند خواب را از سر بپراند، درست بر خلاف عطر گلاب که باعث آرامش مي شود و به افراد بي خواب کمک مي کند. مي توانيد در سالادهاي غذاهاي تان براي عطر بيشتر از نارنج استفاده کنيد؛ درست مثل پرتقال از پوست نارنج هم مربا تهيه مي شود. شکوفه هاي بهارنارنج هم که جاي خود را دارند؛ نارنجي نيستند اما خواص شان کم از نارنجي ها ندارد. از شکوفه هاي بهارنارنج مربا تهيه مي شود و از عصاره آن، عرق بهار نارنج، به عنوان يک نوشيدني خوب براي پذيرايي از مهمان ها.

نارنجي شماره ۶: کدوتنبل

ميوه مخصوص سيگاري ها: وقتي فرشته مهربان سراغ سيندرلا آمد يک کدوي تنبل را انتخاب کرد تا به کالسکه تبديلش کند. فرشته مهربان يک چيزي مي دانست که جاي هر ميوه ديگري کدو تنبل را انتخاب کرد؛ کدو تنبل ها جادويي هستند! وقتي کدو تنبل مصرف مي کنيد فکر کنيد سوار کالسکه اي شده ايد که دارد شما را مستقيم به سمت سلامت مي برد! کدو تنبل يکي از خوشمزه ترين خوراکي هاست! اين خوراکي خوشمزه را نخستين بار بوميان ايالات متحده کشف کردند. آن ها اين ميوه را تکه تکه مي بريدند و خشک مي کردند و هر وقت که به تازه آن دسترسي نداشتند از خشک شده اش استفاده مي کردند. کم کم مهاجران هم اين ميوه را کشف کردند و به استفاده از آن روي آوردند. با ورود مهاجران ايرلندي کدو تنبل به يکي از اعضاي هنري شب هالووين تبديل شد و جايگاهش را هم به خوبي تا به امروز حفظ کرد! اين نارنجي پوش خوش طعم حاوي انواع و اقسام ويتامين هاست به خصوص خواص ضد سرطان دارد. بر خلاف خرمالو که کالري بالايي دارد، کدو تنبل کالري پاييني دارد و مي تواند کلسترول را پايين بياورد. به علت داشتن مقادير بالاي ويتامينA، مصرف آن به خصوص به افراد سيگاري توصيه مي شود چون سيگار مانع رسيدن و جذب ويتامينA به بدن مي شود. کدو تنبل براي سلامت ريه ها و پروستات هم مفيد است و فشار خون را پايين مي آورد.

نارنجي شماره ۷: پاپايا

پاپايا واقعا ميوه زيبايي است. ترکيب رنگ بي نظير و هسته هاي کوچولوي با نمک و طعم خوبش آن را به يکي از خوراکي هاي محبوب دنيا تبديل کرده است. پاپايا پر است از آنتي اکسيدان و انواع ويتامين ها، به همين دليل ضد پيري است. اين ميوه خيلي زود مي رسد، به همين علت خيلي وقت ها وقتي هنوز پوستش سبز است آن را مي چينند چون مي دانند در طول مسير حمل ونقلش سريع تغيير شکل خواهد داد. پوست اين ميوه ۳مرحله را طي مي کند: سبز(کال)، زرد(نيمه رسيده) و نارنجي(کاملا رسيده). اگر قرار است پاپايا بخريد که ما توصيه مي کنيم حتما از اين ميوه استفاده کنيد، درنظر داشته باشيد که قرار است چه وقتي ميوه را بخوريد. اگر براي همين امروزتان خريد مي کنيد سراغ آن هايي برويد که پوست شان کاملا مطابق مد امسال است؛ نارنجي متمايل به قرمز اما اگر قرار است براي چند روز آينده تان خريد کنيد مي توانيد پاپاياهاي زرد رنگ را بخريد و مطمئن باشيد که خيلي زود مي رسند. مثل بقيه نارنجي پوش ها اين ميوه هم براي سوي چشم و ورم مفاصل و دستگاه گوارش مفيد است البته استفاده از اين ميوه هنوز در کشور ما جا نيفتاده است. اين مطلب را به فال نيک بگيريد و سعي کنيد از اين به بعد اين ميوه خوشمزه را هم به سبد خوراکي هاي تان اضافه کنيد.
 
منبع: مجله سيب سبز

 

 

 

اين مقاله تا چه اندازه براي شما مفيد بوده است؟

 12345 
ضعيفعالي
توضیحات شما . (اختياري)

ميانگين آرا :0.0 از 5 امتياز است.


12345
0 : تعداد کل آرا ارسال شده
-1 32305 -1 -1

تغذیه
بیماری ها
داروشناسی
سلامت جامعه
  
 
ارسال به دوستان


در صورتی که مایلید دوستان شما نیز از این مطلب استفاده کنند , کافیست نام و آدرس ایمیل خود و دوست خود  را وارد نموده تا این مطلب به دوستتان ارسال شود.
 




 
صفحه اصلی | اخبار و رویداد ها | مجموعه مطالب | اردبیل شناسی | صدرا | مسابقات | تماس با ما
Copyright 2009 Tebyan Branch Of Ardebil Province. All rights reserved.
Web Design : WebHouse