مسئولان در بخش های گوناگون، نوآوری، خلاقیت و ابتکار در روشها را وظیفه خود بدانند -رهبر معظم انقلاب   
۱۳۹۳ يکشنبه ۳۰ آذر -اِلأَحَّد ٢٨ صفر ١٤٣٦ - Sunday December 2014
نقشه وب سایت   تماس با ما  جستجو در وب سایت  ورود به صفحه اصلی
  بازدید ها :  544   بازدید    تاریخ درج مطلب  26/5/1391    
 
 
همه چيز درباره هويج

بي شك مي دانستيد كه هويج براي تقويت بينايي مفيد است اما تاكنون شنيده بوديد برطرف كردن عفونت هاي روده اي، نفخ معده و هموروئيد نيز از جمله خواص بي شمار هويج هستند؟ هويج نه تنها در تقويت بينايي و به خصوص ديد در تاريكي موثر است بلكه تاثير بسزايي نيز بر دستگاه گوارش دارد به طوري كه از آن به عنوان «دوست روده» ياد مي شود. نام لاتين هويج Daucus برگرفته از كلمه يوناني«daio» به معناي «سوزاندن» است و به تاثير شگرف هويج بر سوخت و ساز بدن اشاره دارد. هويج اثر فوق العاده اي در تصفيه كبد دارد و مي تواند ناراحتي هاي پوستي ناشي از مشكلات كبدي را برطرف كند. در سال ۱۹۶۰ دانشمندان ماده اي به نام داكارين را از هويج استخراج كردند كه موجب اتساع عروق خوني شده و در نتيجه مانع از بروز انواع بيماري هاي قلبي مي شود. خوردن هويج از سخت شدن جدار سرخرگ ها جلوگيري كرده و موجب افزايش هموگلوبين و گلبول هاي قرمز خون مي شود. هويج يك ماده غذايي فوق العاده براي احياي انرژي و مواد از دست رفته بدن است كه كمبود بسياري از مواد مورد نياز بدن را جبران مي كند. اين سبزي فوق العاده غني از ويتامين هاي A، B وC و بتاكاروتن بوده و همچنين حاوي مواد معدني متعددي از قبيل آهن، كلسيم، پتاسيم و سديم است. يكي ديگر از خواص قابل توجه هويج نيز ممانعت آن از بروز پوسيدگي در دندان ها است.

 

چنان كه ذكر شد هويج براي تنظيم عملكرد روده ها بسيار مفيد است و ضمن تحريك اشتها مي تواند در درمان نفخ، عفونت هاي غيرپيشرفته روده اي، زخم هاي دستگاه گوارش و هموروئيد موثر باشد. نوشيدن يك ليوان آب هويج به مدت چند روز پياپي درماني موثر براي تصفيه كبد است اگرچه زياده روي در مصرف آب هويج خود مي تواند اثر معكوس داشته و موجب فشار بيش از حد به كبد و بروز زردي در پوست و چشم ها شود. مصرف هويج مانع از ايجاد سنگ كليه مي شود و درد هاي ناشي از آرتروز و نقرس را بهبود مي بخشد ضمن آن كه مواد خلط آور موجود در آن موجب دفع ترشحات از حلق و برنش ها شده و تاثير ضدعفوني كننده آن به بهبود عفونت در اين موضع ها كمك مي كند.خوردن ۲ تا ۳ عدد هويج در روز مي تواند كلسترول مضر موجود در خون را تا ميزان ۱۰ درصد كاهش دهد. همچنين اين سبزي حاوي ماده اي به نام بتاكاروتن است كه نقش آن در جلوگيري از ابتلا به سرطان به اثبات رسيده و مواد آ نتي اكسيدان موجود در هويج ضمن تاثير ضدسرطان نقش بسزايي در حفظ جواني و به تعويق انداختن روند پيري دارند. قديمي ترين اطلاعات به دست آمده درباره هويج مربوط به نوشته هاي باقي مانده از يونان باستان و متعلق به ۲۵۰۰ سال پيش است. يوناني ها از ۴۳۰ سال پيش از ميلاد مسيح از هويج براي مصارف درماني استفاده مي كردند. از هويج براي درمان بيمار ي هاي سل، برونشيت و ذات الريه سود مي بردند و جوشانده دانه هويج را براي درمان اسهال خوني تجويز مي كردند.يك نسخه سنتي روسي مصرف روزانه مخلوطي از آب هويج تازه، عسل و كمي آب را براي درمان سرماخوردگي، سرفه و مشكلات تنفسي فصل زمستان توصيه مي كند. از هويج خام رنده شده مي توان به عنوان ضمادي براي تسريع در بهبود زخم ها و سوختگي هاي سطحي، دمل ها و گل مژه بهره گرفت. آب هويج پخته نيز در درمان سرما زدگي و ترك پوست ناشي از آن و همچنين انواع اگزما مفيد است. هويج تنها سبزي است كه پخته آن خاصيتي بيشتر از نوع خامش دارد. هويج پخته شده آنتي اكسيدان هاي بيشتري از هويج خام دارد. پختن هويج همراه با مقدار كمي روغن ميزان آنتي اكسيدان هاي موجود در آن به نام بتاكاروتن و اسيد فنوليك را افزايش مي دهد در حين فرآيند پخت ديواره سلول هاي گياهي بافت هويج شكسته شده در نتيجه جذب آنتي اكسيد موجود و ساير مواد شيميايي مفيد آن افزايش مي يابد. با اضافه كردن كمي روغن به هويج پخته مواد محلول در چربي آن راحت تر جذب مي شود. خوشبختانه اين سبزي مفيد به وفور و با قيمت مناسب در كشور ما يافت مي شود بنابراين از خواص معجزه آساي آن غافل نشويد و مصرف هويج را در برنامه غذايي خود بگنجانيد و البته اين را به خاطر داشته باشيد نگهداري درست مواد غذايي در محتواي آنها بسيار اهميت دارد. مثلاً مواد غذايي كه پس از برداشت به سرعت فرآوري و فريز شوند محتوي مواد مغزي بيشتري هستند نسبت به موادي كه روزها يا شايد هفته ها طول مي كشد تا به دست مصرف كننده برسد. 
 
منبع: روزنامه شرق

 

 

 

اين مقاله تا چه اندازه براي شما مفيد بوده است؟

 12345 
ضعيفعالي
توضیحات شما . (اختياري)

ميانگين آرا :0.0 از 5 امتياز است.


12345
0 : تعداد کل آرا ارسال شده
-1 36049 -1 -1

تغذیه
بیماری ها
داروشناسی
سلامت جامعه
  
 
ارسال به دوستان


در صورتی که مایلید دوستان شما نیز از این مطلب استفاده کنند , کافیست نام و آدرس ایمیل خود و دوست خود  را وارد نموده تا این مطلب به دوستتان ارسال شود.
 




 
صفحه اصلی | اخبار و رویداد ها | مجموعه مطالب | اردبیل شناسی | صدرا | مسابقات | تماس با ما
Copyright 2009 Tebyan Branch Of Ardebil Province. All rights reserved.
Web Design : WebHouse