مسئولان در بخش های گوناگون، نوآوری، خلاقیت و ابتکار در روشها را وظیفه خود بدانند -رهبر معظم انقلاب   
۱۳۹۳ پنج شنبه ۴ ارديبهشت -اِلخَميس ٢٣ جمادي الثانيه ١٤٣٥ - Thursday April 2014
نقشه وب سایت   تماس با ما  جستجو در وب سایت  ورود به صفحه اصلی
  بازدید ها :  6338   بازدید    تاریخ درج مطلب  1/2/1389    
 
 
غذاها و خوراکي هاي مفيد براي درمان

نام: سيب؛ خواص: سيب Apple نام علمي Nigella Sativa. درخت سيب در بيشتر نقاط دنيا پرورش داده مي شود و سيب ميوه اي است كه مي توان گفت در هر جاي دنيا وجود دارد و همه مردم دنيا آن را مي شناسند. سيب انواع مختلف دارد. انواع وحشي آن كوچك و پرورش يافته آن درشت مي باشد. سيب نوع ترش و شيرين دارد.

خواص داروئي:

1) سيب يك ميوه قليايي است و تميز كننده بدن است و به علت دارا بودن پكتين زياد آب اضافي بدن را خارج مي سازد.
2) سيب را مي توان براي برطرف كردن اسهال حتي براي كودكان بكار برد. بدين منظور سيب را بايد رنده كرد و استفاده نمود. سيب را مي توان پخت و براي آنهايي كه روده تنبل دارند آن را روي آتش ملايمي بپزيد البته حتما از ظرف لعابي يا تفلون استفاده كنيد زيرا به اين طريق پكتين و ويتامين هاي آن حفظ مي شود.
3) شربت سيب بهترين دارو براي درمان سرفه و گرفتگي صدا مي باشد. براي تهيه شربت سيب يك كيلو سيب را شسته و با پوست قطعه قطعه كنيد و در يك ليتر آب بپزيد سپس آن را با پارچه نازكي صاف كنيد و چند تكه قند به آن اضافه كنيد و دوباره روي آتش ملايم قرار دهيد تا قوام بيايد و آن را از روي آتش برداريد روزي سه تا چهار فنجان از اين شربت بنوشيد.
4) سيب داراي مقدر زيادي كلسيم است و كلسيم سيب به بدن كمك مي كند كه كلسيم غذاهاي ديگر را نيز جذب كند.
5) خوردن سيب يبوست را برطرف مي كند و براي خستگي مفرط مفيد است.
6) دم كرده برگ درخت سيب ادرار آور است و درمان كننده التهاب كليه و مثانه مي باشد.
7) نوشيدن آب سيب داروي موثري براي درمان سرماخوردگي و گرفتگي صدا و سرفه است.
8) سيب مقوي كبد و اشتها آور است.
9) سيب براي درمان تنگي نفس بسيار مفيد است حتي بوئيدن سيب نيز اين خاصيت را دارد.
10) سيب پخته تقويت كننده معده و كبد و دفع كننده سودا و سموم بدن است.
11) سيب حرارت را از بدن خارج مي سازد.
12) سيب را رنده كنيد و در دستمال بپيچيد و روي چشم بگذاريد درد چشم را برطرف مي كند.
13) خوردن سيب حتي براي آن هايي كه بيماري قند دارند مفيد است چون قند خون را بالا نمي برد.
14) كساني كه مي خواهند لاغر شوند حتما بايد سيب را با پوست بخورند.
15) دم كرده گل سيب داروي سرفه و تورم مجراي تنفسي است.
16) سيب داروي خوبي براي درمان زخم ها مي باشد.
17) سيب بهترين دارو براي سوء هاضمه است زيرا داراي مقدر زيادي پكتين مي باشد.
18) آب سيب را حتي مي توان براي تنقيه استفاده كرد. اين تنقيه براي بيماري هاي روده بسيار موثر است.
19) پوست سيب را مانند چاي دم كنيد و بياشاميد اين چاي بهترين دوست كليه است.
20) آب سيب را با آبميوه گيري در منزل تهيه كنيد و فورا آن را بنوشيد زيرا در اثر ماندن آنزيم هاي خود را از دست مي دهد.
21) آب سيب براي زيبايي پوست استفاده زيادي دارد بخصوص براي از بين بردن چين و چروك پوست موثر است بدين منظور آب سيب را صبح و شب روي پوست گردن و صورت بماليد و ماساژ دهيد البته هميشه آب سيب تازه استفاده كنيد. استفاده ديگر از سيب براي لطافت پوست سيب پخته است سيب را بپزيد و سپس له كنيد و با شير مخلوط كنيد و اين مخلوط را بصورت نيم گرم روي پوست بگذاريد و پس از چند دقيقه آن را برداريد.

خواص سيب ترش

1- سيب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگي را از بين مي برد.
2- سيب ترش را بپزيد درمان اسهال خوني است.
3- آب سيب ترش مخلوط با انار براي تقويت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگي بكار مي رود.
4- رب سيب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است.
5- سيب ترش براي آن هايي كه مزاج گرم دارند بسيار مفيد است بالعكس آن هايي كه مزاج سرد دارند بايد سيب شيرين بخورند سيب در قديم معالج نقرس و بيماري هاي عصبي بوده است.
مضرات: همان طور كه قبلا گفته شد سعي كنيد هميشه سيب را با پوست بخوريد زيرا مقدر زيادي پكتين در پوست سيب وجود دارد سيب هايي كه در بازارهاي داخل ايران يا آمريكا و كانادا بفروش مي رسد روي آن داراي يك لايه چربي براي حفاظت آن مي باشد بنابراين حتما اين سيب ها را بدقت بشوييد آن هايي كه داراي معده ضعيف هستند بايد سيب را بسيار نازك پوست بگيرند كه پكتين ها و ويتامين هاي آن از بين نرود.

نام: جعفري؛ خواص: جعفري Parslery نام علمي Petroselinum sativum گياه شناسي جعفري گياهي است علفي، دوساله و معطر كه ارتفاع آن تا 70 سانتيمتر مي رسد. برگ هاي آن برنگ سبز تيره و داراي بريدگي هاي لوزي يا مثلث شكل با تقسيمات رفعي است. گلهاي جعفري كوچك برنگ مايل به سبز و بصورت چتري مي باشد ميوه آن كوچك به درازاي 2 ميليمتر و به قطر يك ميليمتر و داراي بوئي معطر است

خواص داروئي:

خواص تخم جعفري تخم جعفري از نظر طب قديم ايران گرم و خشك است. 1) ضد نفخ شكم است. 2) شريان ها و رگ ها راتميز مي كند. 3) ادرار آور و قاعده آور است  4) براي درمان تب به بكار مي رود.

خواص ريشه جعفري

1) ريشه جعفري اشتها آور است. 2) ادرار آور و قاعده آور است. 3) سنگ كليه را دفع مي كند. 4) براي درمان اسهال بايد 20 گرم ريشه جعفري را در يك ليتر آب دم كرده و تنقيه كنيد. 5) دم كرده ريشه جعفري براي درمان تنگي نفس بكار مي رود. 6) براي درمان سرخك مفيد است.

خواص برگ و ساقه جعفري

1- براي رفع لكه ها و جوش هاي صورت دم كرده جعفري را روي پوست صورت بماليد. 2- براي روشن شدن رنگ پوست مقداري جعفري را در نيم ليتر آب به مدت 5 دقيقه بجوشانيد و صبح و شب صورت خود را با آن بشوييد بعد از يك هفته پوست صورت شما روشن مي شود.
3- دم كرده جعفري ضد تب است.
4- دم كرده برگ جعفري براي بواسير و سنگ كليه مفيد است.
5- خوردن چاي جعفري به هضم غذا كمك مي كند.
6- بعد از خوردن سير براي برطرف كردن بوي دهان جعفري بجويد.
7- جعفري نفس را خوشبو مي كند.
 8-براي درمان ضرب خوردگي و خون مردگي له شده برگ و ساقه جعفري را روي عضو ضرب ديده بگذاريد.

نام: هويج؛ خواص: هويج Carrot نام علمي Daucus carota گياه شناسي هويج گياهي است دو ساله داراي ريشه راست و ساقه بي كرك كه نوع پرورش يافته آن در اكثر نقاط زمين كشت مي شود. قسمت مورد استفاده گياه هويج،‌ ريشه،‌ ميوه و تخم آن است.

خواص داروئي:

در هويج يك نوع آنسولين گياهي وجود دارد كه اثر كم كننده قند خون را دارا مي باشد بنابراين اين عقيده قديمي كه هويج براي مبتلايان به بيماري قند خوب نيست كاملا غلط است و بيماران قند مي توانند به مقدر كم از اين گياه استفاده كنند. هويج با داشتن مواد مقوي و ويتامين ها يكي از مهم ترين و مفيدترين براي بدن مي باشد. خوردن هويج مقاومت بدن را در مقابل بيماري هاي عفوني بالا مي برد مصرف هويج در برطرف كردن بيماري هاي آب آوردن انساج بدن، عدم دفع ادرار،‌ تحريك مجاري هضم و تنفسي، سرفه هاي مقاوم، آسم، ‌اخلاط خوني و دفع كرم.
1) براي برطرف كردن يبوست يك كيلو هويج را رنده كنيد و در مقدري آب دو ساعت بجوشانيد تا مانند ژله در آيد صبح ناشتا چند قاشق بخوريد.
 2) سوپ هويج براي كودكان شيرخوار كه معده حساس دارند: ابتدا 200 گرم هويج رنده شده را در ديگ بريزيد و روي آن يك ليتر آب اضافه كنيد و بجوشانيد تا كاملا هويج ها له شود. سپس آن را صاف كرده و به نسبت مساوي با شير مخلوط كرده و در شيشه شير بچه ريخته و به او بدهيد.
3) تخم هويج را به مقدر يك قاشق غذاخوري در يك ليوان آب جوش ريخته و آن را به مدت 5 دقيقه دم كنيد. اين دم كرده اثر نيرو دهنده، اشتها آور، زياد كننده شير خانم هاي شيرده و اثر قاعده آور دارد.
4) برگ هويج را با آب بجوشانيد اين جوشانده را غرغره كنيد براي آبسه مخاط دندان و دهان موثر است بعلاوه مي توان براي رفع ترك و خراش پوست استفاده كرد. 5) هنگامي كه كودك شروع به دندان درآوردن مي كند يك قطعه هويج باريك را براي دندان زدن به او بدهيد.
6) آب هويج را اگر روي صورت بكشيد باعث روشن شدن و جلوه پوست صورت مي شود.
7) اگر بخواهيد لاغر شويد همه روزه با غذا هويج خام بخوريد.
8) اگر مي خواهيد چاق شويد بعنوان صبحانه بايد آب هويج بخوريد.
9) هويج و پياز را با هم بجوشانيد و به آن آب ليمو اضافه كنيد داروي موثري براي درمان بيماري هاي عصبي، ‌امراض كليوي و هم چنين جوان كننده پوست مي باشد. 10) خوردن هويج براي بيماري هاي بواسير موثر است.
11) براي خارج كردن سنگ كيسه صفرا هويج اثر معجزه آسا دارد.
12) خوردن هويچ جوش هاي صورت را درمان مي كند.
13) براي تقويت و تحريك كبد و روده ها هويج داروي موثري است.
14) در فرانسه بيمارستان معروفي وجود دارد كه براي درمان بيماري هاي كبدي فقط از سوپ هويج استفاده مي كنند و دستور تهيه اين سوپ بشرح زير است حدود 750گرم هويج را رنده كنيد و آن را در ظرفي كه مقداري آب نمك دارد بريزيد سپس به آن يك قاشق چايخوري جوش شيرين و يك قاشق سوپخوري كره اضافه كنيد آن را بجوش آورده و با آتش ملايم بپزيد تا آب بخار شود و هر روز يك بشقاب از آن را ميل كنيد.
15) هويج اعمال روده ها را منظم مي كند و كمبود الياف غذاهاي گوشتي را جبران مي كند بنابراين آن هايي كه گوشت زياد مصرف مي كنند حتما بايد هويج بخورند تا مشكل يبوست نداشته باشند.
16) آب هويج در صبح ناشتا مواد سمي را از خون خارج مي كند.
17) اگر آسم يا گرفتگي صدا داريد آب هويج بخوريد.
18) خانم هايي كه پوست حساس دارند حتما بايد پوست صورت و گردن خود را با آّب هويج پاك كنند.
19) دم كرده تخم هويج و يا جويدن تخم هويج گاز معده را خارج كرده و فعاليت روده ها را زياد مي كند.

نام: گل ختمي(ختمي)؛ خواص: ختمي Marshmallow نام علمي Althaea officinalis گياه شناسي ختمي گياه بومي مناطق شرق مديترانه است. گياهي است علفي و چند ساله كه ارتفاع آن به حدود 2 متر مي رسد ساقه آن از كرك هاي ريز كه به رنگ خاكستري مي باشد پوشيده شده است. برگ هاي ختمي دندانه دار، پهن و مانند قلب مي باشد. گل هاي آن درشت به رنگ سفيد مايل به قرمز يا ارغواني است كه بصورت دسته هاي سه تايي در اواخر تابستان ظاهر مي شود. ختمي به علت داشتن گل هاي زيبا به صورت گياه زينتي در باغچه ها كاشته مي شود. تمام قسمت هاي اين گياه استفاده طبي دارد ختمي چند نوع مي باشد: ختمي بنفش، ختمي سفيد ختمي سياه که خواص ختمي بنفش بيشتر مي باشد.

خواص داروئي:

ختمي از نظر طب قديم ايران سرد و تر است و بطور كلي روي تمام اعضاي بدن مخصوصا روده ها، ريه ها، معده، كليه ها و مثانه موثر است.

خواص گل ختمي

1) ملين و برطرف كننده يبوست است.
2) بيماري هاي تنفسي را برطرف مي كند.
3) سرفه هاي خشك را از بين مي برد.
4) براي رفع گلو درد جوشانده گل ختمي را غرغره كنيد.
5) عادت ماهيانه را منظم مي كند.

خواص ريشه ختمي

1) ناراحتي هاي پوستي را برطرف مي كند و پوست را نرم مي سازد.
2) سرفه هاي خشك را از بين مي برد.
3)تب را پائين مي آرود.
4) اسهال خوني را شفا مي بخشد.
5) ادرار را زياد مي كند.
6) تورم را رفع مي كند.
7) ناراحتي هاي دستگاه ادراري را برطرف مي كند.
8) قند خون را تنظيم مي كند.

خواص برگ ختمي

1- ضماد برگ ختمي در برطرف كردن دمل ها و ورم سينه و روم معده موثر است.
2- براي التيام شكستگي ها، برگ ختمي را بصورت ضماد درآورده و روي محل شكستگي بگذاريد.
3- ضماد برگ ختمي در برطرف كردن درد سياتيك مفيد است.
4- رعشه را برطرف مي كند.
5- ورم بناگوش را با ضماد برگ ختمي درمان كنيد.

نام: پياز؛ خواص: پياز Onion نام علمي Allium cepa گياه شناسي پياز گياهي است دو ساله داراي برگ هاي توخالي و استوانه اي شكل. ساقه پياز تا ارتفاع يك متر هم مي رسد كه آن هم استوانه اي و توخالي است. گل هاي پياز برنگ سفيد يا بنفش بصورت چتر در انتهاي ساقه ديده مي شود. پياز انواع مختلف دارد مانند پياز سفيد،‌ پياز بنفش، پياز قرمز و يا مخلوطي از قرمز و بنفش. پياز در حال حاضر در تمام مناطق دنيا كشت مي شود ولي گفته مي شود كه منشاء آن از ايران و افغانستان بوده است و از آن جا به ديگر نقاط دنيا راه يافته است. پياز از زمان هاي ماقبل تاريخ وجود داشته است. مردم مصر از آن در غذاهايشان استفاده مي كرده اند. مخصوصا در مصر پياز در مراسم مذهبي بكار مي رفته و احترام خاصي داشته است. يونانيان و روميان نيز آن را مي شناخته و مصرف مي كرده اند

خواص داروئي:
 
1- پياز ادرار آوري قوي است و خام و پخته آن هر دو اين اثر را دارند.
2- براي رفع گاز معده از تنتور پياز مي توان استفاده كرد. مقدر مصرف آن 10تا 15قطره است كه بايد در آب حل كرده و مصرف نمود.
3- براي رفع دردهاي عصبي شربت پياز بهترين دارو است شربت پياز به اين صورت تهيه مي شود: 100 گرم پياز خام را با 400 گرم آب مخلوط كرده و بپزيد تا له شود سپس 400 گرم قند روي آن بريزيد و بگذاريد كه جوش بزند تا قند حل شود سپس آنرا صاف كنيد و در يخچال قرار دهيد.
4- همان طور كه گفته شد پياز داراي انسولين گياهي است و استفاده از آن قند خون را پائين مي آورد. بيماران مبتلا به مرض قند بايد حتما هر روزه از آن استفاده كنيد.
5- اگر پياز را له كنيد و در زير شكم شخصي كه مبتلا به احتباس ادراري است قرار دهدي ادرار را باز مي كند.
6- پياز نيم پز براي سوختگي ها نيز موثر است.
7- پياز خام محرك قلب است.
8- پياز باكتري كش است.
9- پياز تقويت كننده و نرم كننده سينه است. براي اين منظور پياز را آب پز كرده و بخوريد.
10- پياز سنگ كليه را خرد مي كند.
11- پياز پخته ملين است.
12- براي رفع خارش چشم چند قطره آب پياز را در چشم بچكانيد.
13- براي درمان سنگيني گوش آب پياز را در گوش بچكانيد.
14- ماسك پياز روي صورت خون را بطرف صورت مي كشاند و رنگ صورت را درخشان مي كند.
15- پياز چون گرم است براي كساني كه طبع گرم دارند مضر است و اسراف در خوردن آن موجب فراموشي و سردرد مي شود.
 16- پياز لثه ها را محكم مي كند.
 17- پياز كلسيم دندان ها و استخوان ها را تقويت مي كند و از نرمي استخوان جلوگيري مي كند.
18- پياز معالج عفونت هاي مجاري تنفسي از قبيل ورم گلو، برنشيت، گريپ و آسم مي باشد.
19- براي رفع سموم بدن پياز توصيه مي شود.
20- براي آن كه پياز زود هضم شود و آن هايي كه معده حساس دارند بتوانند آن را بخورند و از خواص آن استفاده كنند بايد موقع پختن پياز مقداري شكر روي آن بريزيد و اين عمل هضم پياز را آسان تر خواهد كرد.
21- براي درمان اسهال از پوست پياز استفاده كنيد بدين صورت كه پوست پياز را بشوئيد و در مقدري آب به مدت ده دقيقه بجوشانيد، سپس آن را در داخل دستمالي ريخته و فشار دهيد تا شيره آن گرفته شود. بعدا اين شيره را با شكر شيرين كنيد و روزي چند فنجان از آن را بنوشيد تا اسهال كاملا از بين برود.
22- اگر پشه يا زنبور شما را گزيد فورا يك پياز را بريده و روي محل گزيدگي بگذاريد درد و خارش فورا ساكت مي شود.
23- پياز ترشي را براي از بين بردن يرقان و تقويت معده و روده و زياد شدن اشتها مصرف مي كنند.
24- اگر از بوي پياز ناراحت مي شويد مي توانيد بعد از خوردن پياز براي رفع بوي آن باقلا پخته و يا گردوي پخته و يا نان سوخته بخوريد.
25- اگر از تخم پياز پمادي درست كنيد و روي سر ببنديد از ريختن مو جلوگيري مي كند.
26- حتما شنيده ايد كه در قديم براي اين كه كسي از اسرار علمي سر درنياورد آن ها را با مركب نامرئي مي نوشتند و مركب نامرئي چيزي غير از آب پياز نيست.
27- در خاتمه براي اين كه بوي پياز شما را ناراحت نكند و اشك از چشمان شما جاري نشود مي توانيد پياز را زير آب شير پوست بگيريد يا اين كه پياز را در داخل ظرف بزرگ آب قرار دهيد و در آب آن را پوست بكنيد.

نام: شلغم؛ خواص: شلغم TURNIP نام علمي Brassica Napus گياه شناسي شلغم گياهي است با برگ هاي ناصاف و بريدگي هاي زياد به رنگ سبز و سفيد. ريشه آن غده اي و به شكل هاي گرد و يا دراز به رنگ سفيد با لكه هاي بنفش مي باشد. ميوه شلغم مانند غلافي باريك و دراز است كه در آن چند دانه سياه وجود دارد. شلغم در هواي سرد بسيار خوب رشد مي كند و شايد علت آن باشد كه براي درمان بيماري هايي كه در فصل سرما زياد است و بيماري هاي تنفسي بكار مي رود.

خواص داروئي:

شلغم از نظر طب قديم ايران گرم و تر است خواص شلغم آنقدر زياد است كه مي توان گفت اين گياه براي هر دردي درمان است و اگر مردم مي دانستند كه اين گياه چقدر فايده درد تمام باغچه هاي خانه خود را شلغم مي كاشتند و هر روزه از آن استفاده مي كردند. 1) شلغم مقوي است 2) شلغم اشتها آور است 3) شلغم سرفه را تسكين مي دهد 4) ترشي شلغم بهترين نوع ترشي است زيرا مقوي معده و روده ها و اشتهاآور است 5) آب شلغم قند خون را پائين مي آورد 6) اگر گلو درد داريد آب پخته شلغم را قرقره كنيد 7) خوردن آب شلغم درمان كننده جوش صورت است 8) آن هايي كه حافظه ضعيف دارند حتما بايد شربت بخورند زيرا ثابت شده است كه شلغم حافظه را تقويت مي كند 9) شلغم شب كوري را درمان مي كند 10)شلغم به علت داشتن ويتامين 1B علاج كم خوني است 11) شلغم براي رشد و نمو استخوان ها مفيد است بنابراين زنان باردار و شيرده حتما بايد از آن استفاده كنند. 12) زن حامله اي كه در مدت بارداري شلغم خورده باشد بچه اش زودتر رشد كرده، زودتر حرف مي زند و حتي زودتر راه مي افتد و در مقابل امراض مقاومت بيشتري خواهد داشت. 15) آن هايي كه غده تيروئيدشان كم ترشح مي كند بايد حتما شلغم بخورند زيرا شلغم بعلت داشتن يد فراوان ترشحات غده تيروئيد را تنظيم مي كند. 16) شلغم مهم ترين گياه ضد سرطان است و حتي گسترش سرطان را متوقف مي كند. 17) شلغم درمان بسياري از بيماري هاي پوستي است 18) شلغم پخته بهترين دارو براي برونشيت است و بالاخره سعي كنيد كه در فصل زمستان براي پيشگيري از سرماخوردگي و بيماري هاي تنفسي اقلا چند بار در هفته شلغم بخوريد شلغم پخته بهترين صبحانه است. بدن را تميز كرده و مواد سمي را از بدن خارج مي سازد. همان طور که در بالا گفته شد آب شلغم خام خواص بيشتري از شلغم پخته دارد به شرطي كه معده شما را ناراحت نكند.

 

 

اين مقاله تا چه اندازه براي شما مفيد بوده است؟

 12345 
ضعيفعالي
توضیحات شما . (اختياري)

ميانگين آرا :4.1 از 5 امتياز است.


12345
35 : تعداد کل آرا ارسال شده
-1 7345 -1 -1

تغذیه
بیماری ها
داروشناسی
سلامت جامعه
  
 
ارسال به دوستان


در صورتی که مایلید دوستان شما نیز از این مطلب استفاده کنند , کافیست نام و آدرس ایمیل خود و دوست خود  را وارد نموده تا این مطلب به دوستتان ارسال شود.
 




 
صفحه اصلی | اخبار و رویداد ها | مجموعه مطالب | اردبیل شناسی | صدرا | مسابقات | تماس با ما
Copyright 2009 Tebyan Branch Of Ardebil Province. All rights reserved.
Web Design : WebHouse